Pieskovacie zariadenie

Ohýbačka plechu

Umývacie zariadenie

Naše dielne sa pomaly zapĺňajú. Aktuálne máme nainštalované vybavenie zváračskej a zámočníckej dielne.

Jedná sa o:

1. Pieskovacie a umývacie zariadenie – profesionálna priemyselná pieskovacia kabína s masívnou oceľovou konštrukciou, s kvalitnou pieskovacou pištoľou, s priezorom s ochrannou fóliou proti abrazívu a vnútorným osvetlením. Kabínová pieskovačka pripojená ku kompresoru ponúka efektívne opracovanie povrchov. Je plne vybavená a pripravená ihneď k používaniu.
2. Zariadenie na strihanie plechu –  Profesionálne pákové nožnice na plech v masívnom liatinovom prevedení s možnosťou strihania plechov priamo zo zvitkov a prítlačnou lištou zaisťujúcou perfektný rez. Boli skonštruované a vyrobené pre strihanie plechu do hrúbky 1,5mm, šírky 1050mm a ľubovoľnej dĺžky.
3. Ohýbačku plechu – ručná ohýbačka plechu s nožným ovládaním hornej lišty. Univerzálne použiteľná s robustnou konštrukciou s vysokou vlastnou hmotnosťou. Upnutie materiálu pomocou nožného pedála necháva obe ruky voľné pre ohýbanie a manipuláciu s materiálom.
4. Ohýbačka rúrok – elektrická ohýbačka rúrok s digitálnym ovládaním s robustnou a kompaktnou konštrukciou. Numericky ovládané ohýbanie rúrok bez tŕňa a NC riadenie pre nastavenie uhla ohybu. Možnosť uložiť až 50 programov do pamäte.

5. Umývacie zariadenie – priestorová umývacia vaňa s objemom 150l určená na použitie ekologických umývacích roztokov rozpustných vo vode. Priestranná vaňa umožňuje čistiť výrobky do dĺžky 1m.

Zariadenia tak rozšíria možnosti kreatívcov, ktorí budú môcť pracovať aj s kovovými materiálmi v našom univerzitnom kreatívnom centre FabLab.